Træpiller

Brug af billig træpiller på fyn, sjælland og jylland. Gode råd til hvordan du kan spare penge på din varme regning ved at skifte til et stokerfyrTræpiller er ligesom med brænde og træbriketter en rigtig populær form for brænde. Især de helt nye stokerfyr har været med til at gøre træpiller til en rigtig eftertragtet løsning, når man taler om brænde og måden at fyre op på i Danmark. Det gælder især indenfor erhverv eller steder, hvor man skal have opvarmet større mængder plads. Her er stokerfyr med Stoker træpiller den helt rigtige løsning.

Den helt store grund til at træpiller er blevet så populære de sidste par år er, at mange typer af brændefyr kommer med automatisk indføring af træpillerne til brændekammeret. Det betyder at man kan på en gang kan fylde 3-5 poser piller på fyret, og så passer det ellers bare sig selv de næste par dage uden man skal tænke på, at man skal ud og fylde nyt brænde på. Især på landet er træpiller noget af det mest admindelige man bruger til opvarmning fremfor fjernvarme.

Hvad er forskellen på billige træpiller og dyre træpiller?

Træpiller består ligesom træbriketter hovedsagligt af sammenpressede træfibre fra forskellige træsorter som gran, bøg eller ask. Pillerne laves som regel af restproduktet fra træforarbejdning som f.eks. i møbelindustrien. Næsten alle typer af træ anvendes til produktion af træpiller i Danmark.

Det gode ved træpiller er, at de har en rigtig god og høj brændværdi. Faktisk afgiver de omkring 20% mere varme end f.eks. bøgebrænde ved samme mængde træ, så det er en del mere. Dette skyldes at pillerne har et lavere vandinhold end træ, og så er de faktisk komprimeret endnu mere hårdt end et almindeligtstykke brænde er.

Prisen på ovntørret bøgebrænde i god kvalitet og billige træpiller er faktisk ret ens. Så her kan man med fordel købe træpiller på tilbud, fremfor at købe almindeligt træ, hvis man gerne vil spare penge på varmeregningen, eller blot vil gøre det lidt nemmere at varme sit hjem op på en god miljøvenlig måde.

Køb træpiller i 6 mm eller 8 mm på tilbud online

Træpiller fås i forskellige størrelser. Typisk er de gængse træpiller 6 mm eller 8 mm. Den store fordel ved at købe træpiller online er, at du hurtigt kan sammenligne priser på billige træpiller på flere forskellige webshops på kort tid. Det gør det mere sandsynligt at du kan finde træpiller på tilbud her og nu. Søg godt rundt og anvend eventuelt en prissammenligningstjeneste som Pricerunner til at finde den billigste pris.

Som ved træbriketter afhænger kvaliteten af træpillerne af renhed, vandindhold, presningsgrad og smuldprocent samt hvilke typer af træ, der er brugt til fremstillingen af dine træpiller. Ofte bruger man træpillerne sammen med et brændefyr som f.eks. et Stokerfyr med automatisk indføringssystem og temperatur-regulator. Det gør at man blot skal fylde piller på fyret cirka en gang om ugen, og så sørger det ellers selv for at opretholde en fast temperatur, så man kun skal påfylde piller efter behov.
trepiller3