3 ting der er vigtige at huske når du skifter til træbriketter

valg af træbriketter og brændeDer kan være mange fordele ved at skifte det normale brænde ud med træbriketter. Blandt andet er briketterne CO2 neutrale, så du er ikke med til at ødelægge miljøet, hvis du vælger at benytte dig af træbriketter i stedet for. Derudover kan du også spare rigtig mange penge hvert eneste år, hvis du hopper på briketterne i stedet for det normale. Dog er der også lige nogle ting, du skal huske på, når du skifter ud på den front. De følgende tre ting er i hvert fald gode at skrive sig bag øret, inden du kaster dig ud i at skifte sit brænde ud.

Først og fremmest er det en rigtig god ide ikke bare at købe træbriketter fra gud og hver mand. Der kan nemlig være rigtig stor forskel i kvaliteten på de forskellige briketter. Og i starten er man især på jagt efter rigtig lave priser. Men det kan ende med at bide dig selv i halen, for det er ofte de billige versioner, der er af den dårligste kvalitet. Det er endda før set, at der har været sand inde i briketterne, hvilket har gjort det umuligt for dem at brænde. Så gå ikke altid efter den laveste pris.

Dernæst er det vigtigt at holde øje med leveringsomkostningerne, hvis du vælger at få dine briketter leveret hjem til døren. For på mange webshops kan prisen se så fordelagtig ud, at man helt glemmer at tjekke op på, om der er levering med i prisen. For leveringen af et ton briketter koster alligevel en del hos langt d fleste. Men det glemmer de bare at oplyse kunden om før til allersidst i checkout processen. Så vær lige opmærksom på, om prisen er med eller uden levering, inden du går ind og bestiller. Bare lige for en god ordens skyld.

hvorfor vælge træ briketter til sit fyr?Sidst, men ikke mindst, så er der bare lige her et godt tip, som er værd at kende til, inden man går i gang med at fyre op med træ briketter. Briketterne udvider sig nemlig, når de begynder at brænde, så lad nu vær med at stopfodre din brændeovn med briketter, så der ikke er plads til, de kan udvide sig. Sørg for, at der stadig er plads derinde, inden du sætter ild til dem. Så kan du altid lægge en ekstra på, hvis du ikke mener, der er nok, når de først er kommet i gang.

Kvaliteten af træbriketter er heller ikke helt ligegyldig, benytter man briketter af en lav kvalitet får man ofte en ringere brændværdi hvilket betyder at du skal bruge en større mængde brænde for at opnå samme varme. Da de billige og de dyre briketter jo har samme størrelse betyder det også at du som regel vil ende op med en større mænge aske fra de dårlige da en mindre del vil blive omsat til varme hvilket også betyder mere rengøring.