Træpiller

Brug af billig træpiller på fyn, sjælland og jylland. Gode råd til hvordan du kan spare penge på din varme regning ved at skifte til et stokerfyrLigesom med brænde og træbriketter er træpiller en rigtig populær form for brænde nu om dage. Især de helt nye stokerfyr har været med til at gøre træ piller til en rigtig eftertragtet løsning når man snakker brænde og måden at fyre op på i Danmark, især inden for erhverv eller steder hvor man skal have opvarmet større mængder plads er stokerfyr det helt rigtige løsning.

Den helt store grund til at træpiller er bleven så populære de sidste par år er at mange typer af brændefyr kommer med automatisk indføring af træpillerne til brændekammeret. Dette betyder af man kan på en gang kan fylde 3-5 poser piller på fyret og så passer det ellers bare sig selv de næste par dage uden man skal tænke på at man skal ud og fylde nyt brænde på. Især på ude landet er træpillet noget af det mest admindelig man bruger til opvarmning fremfor fjernvarme.

Træpiller består ligesom træbriketter hovedsagligt af sammenpressede træfibre fra forskellige træsorter grand, bøg eller ask. Pillerne laves som regel af restproduktet fra træforarbejdning som f.eks. i møbelindustrien. Næsten alle typer af træ anvendes til produktion af træpiller i Danmark. Det gode ved træpiller er at de har en rigtig god og høj brændværdi. Faktisk afgiver de omkring 20% mere varme end f.eks. bøgebrænde ved samme mængde så det er en del mere. Dette skyldes at pillerne har et lavere vandinhold end f.eks. træ, samt de faktisk er komprimeret endnu mere hårdt end et brændestykker er. Prisen på ovntørret bøgebrænde i god kvalitet og billige træpiller er faktisk ret ens. Så her kan man med fordel købe pillerne på tilbud fremfor at købe almindeligt træ, hvis man kunne tænke sig at spare penge på varme regningen, eller blot gøre det lidt nemmere at varme sit hjem op på en god miljøvenlig måde.

banner-briketter3

Træ pillerne fåes herhjemme i følgende størrelser 5 x diameter, 6 mm og 8 mm.

Som ved træbriketter afhænger kvaliteten af træpillerne af renhed, vandindhold, presningsgrad og smuldprocent samt hvilke typer af træ der er brugt til fremstillingen. Ofte bruger man træpillerne sammen med et brændefyr som f.eks. et Stokerfyr med automatisk indførings system og temperatur regulator. Det gør at man blot skal fylde piller på fyret cirka en gang om ugen, og så sørger det ellers selv for at opretholde en fast temperatur og kun påfylde piller efter behov.
trepiller3